Eddies brokkoli-, bacon- og rosinsalat

Denne salaten fikk jeg hos min gode venn Eddie, og ble helt frelst. Han har lært den av slektninger i USA. Det høres ut som en merkelig kombinasjon, men salaten er sprø, søt, salt og kjempegod!

Ingredienser til ca 4 personer som tilbehør:

1 brokkoli

1 pose majones (jeg brukte ekte, men lett går også fint!)

2 ss lettrømme

2 håndfuller rosiner

1 1/2 pakke bacon

1 håndfull valnøtter

3/4 rød løk

1 ss eddik (du kan bruke eplesidereddik, hvitvinseddik eller vanlig hvit eddik)

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Klipp eller skjær baconet i små biter og sprøstek det, kvern på pepper. Kutt brokkoli i små buketter. Finhakk løken. Ha alt i en bolle. Bland sammen majones, rømme og edikk og ha i bollen. Eddie bruker ikke rømme når han lager denne salaten, men jeg er egentlig ikke så begeistret for majones og synes rømmen demper den litt oljeaktive smaken og konsistensen. smak til med salt og pepper og ha i valnøttene og rosinene til slutt. Jeg synes salaten er best når den får stå i ca en halvtime i kjøleskapet før man spiser.

Salaten er super som tilbehør for eksempel til grillmat eller rett og slett alene. Yummy!!

stek bacon
ingredienser Eddies salat

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.