Granola

Granola høres litt mystisk ut, men i følge Wikipedia er det: Granola is a breakfast food and snack food, popular in North America, consisting of rolled oatsnutshoney, and sometimes puffed rice, that is usually baked until crisp. During the baking process the mixture is stirred to maintain

Granola i glass
a loose, breakfast cereal-type consistency. Dried fruits, such as raisins and dates, are sometimes added.

Korn og nøtteblandingen passer utmerket til frokost, mellommåltid eller til kvelds. Den kan også med fordel brukes som pynt på en ostekake eller på fruktsalat til dessert. mange spiser granola med melk, biola eller frukt-youghurt. Etter å ha fått smaken på granola med frisk frukt, bær og youghurt naturell, har jeg laget min egen variant. Lag en stor porsjon og ha den i en boks eller glass med lokk.

Ingredienser

100 g havregyn

100 g mandler, grovt hakket

en håndfull cashew-nøtter

50 g sesamfrø

100 g solsikkekjerner

100 g gresskarkjernes

ca 120 g honning (gjerne akasie)

2×2 cm fersk revet/finhakket ingefær

1 dl solsikkeolje

ca 50 g smør

2 ts kanel

1 ts malt ingefær (hvis du har, kan droppes)

salt

tørket frukt etter ønske

Fremgangsmåte:

I mange oppskrifter skal de våte tingene varmes i en panne for seg, dette har jeg funnet ut at er unødvendig. hell halvparten av oljen utover en langpanne med bakepapir på. Ha i havregryn, frø, nøtter, ingefær, salt og kanel. Spre honningen litt rundt omkring. Bland godt og ha på resten av oljen og legg små klatter med smør utover.

Blandingen skal ristes i stekeovnen i ca 30 minutter. Det er viktig å røre rundt minst 4 ganger i løpet av steketiden, og åpne gjerne stekeovnsdøren et par ganger ekstra for å slippe ut damp. I min stekeovn steker jeg den på 180 grader varmluft i 30 min. Pass på – plutselig begynner granolaen å bli for mørk og da er det fort gjort å svi spesielt nøttene.

Ta platen ut av ovnen, avkjøll og rør inn rosiner eller tørket frukt om du ønsker. Jeg er glad i tropisk tørket frukt og bruker 1/2 pose. Når blandingen er kald kan du ha den over i et glass eller boks med tett lokk og vips har du frokost i lang tid!

Varier gjerne med kokos, linfrø, mer eller mindre honning etter som hvor søt du vil ha den.

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.