Salat med bacon, kikerter og feta

Hvis du er hjemme en formiddag og har lyst til å lage en supergod lavkarbo lunsj hvorfor ikke prøve denne salaten? Kikerter har ikke så mye smak i seg selv men inneholder mye protein, er mettende og passer godt i denne salaten som har så mye smak fra bacon, feta og balsamico. Hvis jeg lager til flere liker jeg å lage den i hver sin skål, ikke én stor. Oppskriften er beregnet på én person, så du lett kan øke mengden hvis dere er mange.

Ingredienser:

1 håndfull ruccola

8-10 cherrytomater delt i fire

1/4 pakke naturell feta (den vanlige grønne apetina)

bacon  (mengde etter smak og hvor sulten du er, jeg bruker bacon i stykke som jeg skjærer i tynne strimler)

1/3 pakke kikkerter (klare til bruk i pappkartong)

god olje

balsamico

salt og pepper

en god kvast basilikum

Fremgangsmåte:

Kutt bacon i terninger eller strimler og sprøstek, ha på pepper fra kvern.  Mens du steker baconet kan du legge ruccola, tomater og kikkerter i en dyp tallerken. Del feta i terninger og ha over. Strø basilikum over og ha over bacon rett fra stekepannen. Til slutt har du på ca en ss olivenolje og balsamico.  Om du ikke er opptatt av carbs kan du gjerne ha godt brød eller ciabatta til. Så er det bare å nyte!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.