Brokkolipuré

Puréer er perfekt tilbehør! Jeg er tilhenger av kokte grønnsaker, men av og til tar jeg meg ti minutter ekstra og lager puré av dem. Her har jeg laget en brokkolipuré. Den har en fantastisk farge og smaker suverent. Blomkål er kanskje enda 

Brokkolipuré

bedre! Både brokkoli og blomkål passer til denne oppskriften. Eller prøv en kombinasjon?

Ingredienser til 2 personer:

1 brokkoli eller et blomkålhode

3 ss kremfløte

1 god klatt smør (1-2 ss)

salt og pepper

 

Fremgangsmåte:

Kutt brokkoli eller blomkål i passelige buketter og kok eller damp til den er god og mør. Hell av vannet og ha i smør. Bruk stavmikser eller potetmos-“stamper” og mos brokkolien i pannen. Ha i litt og litt kremfløte og smak til med salt og pepper. Det trengs en god del av begge deler for å få god smak i puréen! Server gjerne som her med en biff av svin indrefilét og salat med pinjekjerner.

 

Share on Facebook
Share on Facebook

Tags: ,

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.