Hektet på Edamame-bønner!

IMG_7024
Jeg smakte Edamame-bønner første gang på Sumo i Bergen og ble frelst fra første bønne! De var akkurat passe møre og salte, og smaker ikke som noe annet jeg har spist.

Edamame er umodne grønne soya-bønner. De likner av utseende på sukkererter, men man spiser bare ertene og ikke belgen. Soya-bønner har visstnok vært dyrket i over 13.000 år i Østen, og spesielt i Kina. Både tørkede soyabønner, soya-saus, tofu og soya-melk er kjent for å inneholde mye protein, og soyaprodukter kan erstatte kjøtt. I tillegg er soyabønner en god kilde til fiber, jern, kalsium, folinsyre og flere B-vitaminer. Soyabønner er superfood.

 

Men den aller viktigste grunnen til å spise Edamame-bønner er jo fordi de er kjempegode! Spis Edamame-bønner som forrett eller som tilbehør til japansk/thai-mat eller som kvelds når du har lyst på noe godt!

Etter den første gangen har jeg spist Edamame-bønner mange ganger på resturanten, men jeg har aldri funnet bønnene i butikker, før i dag. På Bunnpris har de poser med bønnene i frysedisken, ved siden av andre frosne grønnsaker. En pose er på 400 gram og passer til to porsjoner. Jeg har også hørt rykter om at noen ICA-butikker selger dem. Om noen kjenner til at det selges ferske bønner noen steder blir jeg veldig glad for en tilbakemelding!

 

 

Slik tilbereder jeg dem:

Edamame fosskokes

Kok opp vann, når det fosskoker har du i ca 200 g frosne bønner (pr person).

La dem koke skikkelig i 4 minutter.

Hell bønnene over i en sil/dørslag og rist godt.

Deretter har du dem over i en stor skål (med plass til å legge skallet i også), og salter etter smak.

Jeg bruker maldon-salt fordi jeg liker at saltet ligger i små flak på bønnene, men vanlig bordsalt går også. Ca 2 små klyper.

Edamame siles

Spis med én gang.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.