Rød suppe – en variant av borsj (bortsj)

Suppe er veldig enkelt å lage og ganske undervurdert. Jeg er en stor fan av de fleste hjemmelagete supper og var også glad i Knorr sin “Red Soup” som ikke lages lengre.  Derfor har jeg prøvet å kopiere suppen, den likner også på russisk rødbetsuppe (borsj/borts), og smaker godt med bacon-terninger og en rømmeklatt!

knallrød og vitaminrik suppe

Ingredienser:

6-8 ferske rødbeter (jo flere, jo rødere flottere farge)

1 boks hakkete tomater (eller bruk 3-5 ferske tomater om du vil, de bør være skikkelig modne!)

1 rød paprika

1-2 rød chili

2 fedd hvitløk

1 løk

ca 3×3 cm persillerot

basilikum til å strø over til slutt

kraft eller oksebuljong ca 1,5 liter

Fremgangsmåte:

kutt grønnsakene i passelige terninger før de skal koke

Kutt alle grønnsakene i biter og stek i noen minutter så de begynner å bli møre. Stekes i olivenolje eller smør etter ønske, krydre med salt og pepper. Det er viktig å steke i mange omganger så grønnsakene ikke bare “koker” i stekepannen. Ta til side noen av rødbetterningene dersom du vil ha noen rødbet-terninger i suppen til slutt. Jeg liker at det er noen biter å tygge på oppi suppen!

Når alle grønnsakene er svisset tar du dem over i en stor gryte. Hell i kraft eller buljong og tomatene, og kok i ca 45 minutter til rødbetene er møre. Bruk stavmixer rett i gryten til suppen har en jevn, god konsistens. den blir ganske tykk, så om du vil kan du ha i mer vann, og smake til med mer kraft eventuelt.

Ha i rødbet-terningene som du tok vare på, og la alt koke ca 10 minutter til.

I mellomtiden kan du steke bacon i terninger. Server suppen i dype tallerkner med en rømmeklatt og sprøstekt bacon. Pynt med litt grønne urter f.eks basilikum. En fryd for øyet – og veldig godt!  

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.