Lav-karbo knekkebrød

Sprø knekkebrød som inneholder nesten bare frø. Jeg liker å ha i nøtter, men de er gode uten også. Uten nøtter tror jeg hvert knekkebrød ha 1-2 karbohydrater.

2 dl havregryn

2 dl havrekli

2 dl solsikkekjerner

2 dl sammalt grov rug

2 dl sesamfrø

1 dl kruskakli

1 dl linfrø

7 dl vann

2 ts salt

valgfritt: en håndfull valnøtter/hasselnøtter

Bland alle ingrediensene i en bolle og la deigen stå og svelle i en halv time.

Legg på bakepapir på to stekebrett, fordel deigen utover og stek brettene samtidig i varmluftsovn på 130 grader i 2 timer. Etter 30 min tar du brettene ut og skjærer i ruter. Jeg lager 16 stk på hvert brett. Bruk kniv eller pizzakutter. OBS: slipp ut damp 3-4 ganger i løpet av steketiden.

Hvis du vil ha dem enda sprøere kan du knekke dem opp og steke de siste 30 min på rist.

Søt variant:

Bruk samme oppskrift som over og ha i:

kanel (4-5 ts)

akasiehonning 2-3 ss

eventuelt litt splenda (2-3 ts)

Disse blir mer kjeks-aktige og gode på tur eller som snacks. Lykke til!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.