Eplebrød – en sunnere kake

Hovedingrediensen i dette eplebrødet er revne epler. Kaken inneholder lite mel og lite sukker, og er likevel søt, saftig og veldig god!

Eplebrød med sitron og kanel

Inngredienser:

5 dl revet eple

3 ss sitronsaft

1/2 ts revet sitronsskall

1 dl brunt sukker (kan reduseres eller droppes helt)

4 ss smeltet smør

1 ts egg

2 dl sammalt hvete, fin

2 ts bakepulver

1/2 ts natron

1-2 ts malt kanel

1/2 ts salt

1 dl hasselnøtter eller andre nøtter

1 ts vaniljesukker

Rør sammen egg smør og evt. sukker. Tilsett revne epler, sitronsaft og sitronskall. Finhakk nøttene, og bland inn alt det tørre. Røren minner om deig til gulrotkake. Helles i en brødform. Bruk bakepapir.

Stekes på 180 grader i varmluftsovn i 40-50 minutter. Avkjøl på rist før du skjærer i kaken. Enjoy!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.