Kjøkkenhage?

I år skal jeg prøve å dyrke et par sorter grønnsaker i tillegg til urter som basilikum, gressløk, sitronmelisse og salvie. Jeg har sådd frø inne, så nå spirer det i alle de mest solrike vinduene. Frøene har jeg kjøpt på plante-butikker, men også på Europris har de godt utvalg av frø, jord-briketter, plastdrivhus og små natur-potter.

For å gjøre plantene ekstra kraftige har jeg plantet en del i mini-drivhus. Dermed blir det ekstra lunt og fuktig for frøene.  De vanlige plast-drivhusene er ikke veldige pene, så i år har jeg investert i en penere variant også. I plante-butikken på Fantoft fant jeg dette lille drivhuset. Det koster mellom 300 og 400 kr, men kan brukes år etter år. Det finnes også i en mindre og en større variant.

Jeg går for tomater, chili, grønne bønner og sukkererter. Sukkererter og grønne bønner har allerede kommet opp 3-4 cm. Tomatene er også begynt å spire.

I tillegg har jeg sådd masse blomster som erteblomst, blomkarse, fioler og lavendel. Sneglene misliker lavendel, så jeg skal plante lavendel rundt omkring for å “beskytte” de andre plantene. Så får vi se om jeg er tålmodig nok og  husker å vanne!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.