Fyrstekake

Sophie har fått dilla på fyrstekake! Jeg trodde det var noe bare gamle damer spiste, og assosierer det med en tørr kake som verken er dagsfersk eller noen stor opplevelse. MEN noen av kjøpevariantene er faktisk ganske gode, og dersom du ofrer en times tid kan du selv bake en fantastisk kake som er stappfull av deilig makronfyll.

Bunnen:

200 g smør (meierismør)
1½ dl sukker
3 eggeplommer
2 ss melk
4 dl hvetemel
1½ ts bakepulver

Fyll:

150 g (2½ dl) mandler

150 g (2½ dl) melis
2-3 ss hvitvin (eller vann)
3 eggehviter

Pisk smør og sukker hvitt. Rør inn mel, melk, bakepulver og eggeplommer. La stå kaldt mens du lager fyllet.

Mal mandlene (jeg bruker stavmixer fordi jeg liker at de er grovmalt). Stivpisk eggehvitene. Bland forsiktig og ha i hvitvin. Bruk ca 2/3 av deigen til å trykke ut i en middels stor kakeform (20-30 cm, eller hjerteform som jeg har brukt). Legg fyllet oppi. Lag strimler av resten av deigen og legg i rutemønster. Du kan pensle med et vispet egg eller litt melk om du ønsker. Stek på 180 grader i 30-40 minutter. Følg med, for det varierer fra ovn til ovn!

Kaken er kjempegod lunken, men holder seg også godt i 2-3 dager. Hos oss blir den spist opp lenge før 🙂

Share on Facebook
Share on Facebook

Tags: ,

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.