Aubergine og mozarella gratinert

Denne retten har jeg spist mange ganger i London og er like frelst hver gang. Etter hvert har jeg laget min egen oppskrift på den. Den ser ut som en lasagne og smaker ubeskrivelig godt.

Ingredienser:

2 middels store auberginer

2 pakker bøffel mozarella (vanlig mozarella går også)

1 boks hermetiske tomater

1/2 finhakket løk

2 ss tomatpuré

parmesan

2-3 modne tomater

2-3 fedd hvitløk

fersk basilikum

salt og pepper

Skjær auberginene i skiver på ca 0,5 cm tykkelse. Brunes raskt i stekepannen i god olje. Surr 1/2 finhakket løk i stekepannen, ha oppi finhakket hvitløk, salt, pepper, tomatpuré, knuste tomater og de ferske tomatene (opphakkes først). La surre i ti minutter, ha i hakket basilikum, jo mer jo bedre.

Skjær mozarellaene i skiver. Legg auberginer, tomatsaus og mozarella lagvis i en ildfast form. 3 lag med aubergine. Avslutt med mozarella. Bruk ostehøvel og rasp over parmesan (3-4 ss sånn ca).

Sett formen i ovnen. Steketid avhenger av formens fasong og størrelse, men ca 15-20 minutter på 200 grader midt i ovnen. Den skal være litt gyllen på toppen. Ta formen ut, la den avkjøle seg 3-5 min. Server som den er eller som tilbehør til kyllingfilet.

Bon apetit!Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.