Litt annerledes ponzu- saus

Hver sommer får jeg sushi hos Benedicte og Jørgen, med en fantastisk saus som Jørgen lager. Jeg husker ikke helt hva som er i den, så derfor laget jeg min egen variant. Fantastisk til sashimi. I går stekte jeg stykker av salma med masse grønnsaker og brukte den samme sausen til –

også nydelig.

Kutt salma eller annen fisk i passelige biter.  Server med sushi-ris om du ønsker. Jeg liker også creme fraiche til, men det er helt valgfritt 😉

Ingredienser:

1 kopp soyasaus (kikkoman)

2/3 kopp presset sitron (alternativt halvparten appelsin)

en liten klype sukker

1 ss riseddik

ingefær hakket i små biter (3×3 cm)

1 rød chili i små biter (juster mengden ut fra hvor sterk du liker den, og hvilken type chili du bruker!)

2-3 ss sesamfrø

Bland sammen alle ingrediensene og la stå kaldt i minst  én time, kan også med fordel lages dagen før!

Enjoy!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.