Cupcakes uten gluten og egg

Pga gluten og eggeallergi prøvde jeg meg fram med å lage en variant av cupcakes som inneholdt egge-erstatning og fin glutenfri kakemix. Kakene ser pene ut, og kan spise ved et nødsfall, men jeg synes ikke jeg fikk dem til å heve seg noe særlig. Veldig glad dersom noen har tips til hvordan man kan få dette til å bli mer spiselig!?

Deigen ble veldig tykk så jeg hadde i mer vann enn det som var beregnet pr ts egg. I tillegg hadde jeg i litt bakepulver. Altså:

300 g glutenfri kakemix

2 ts bakepulver

220 g smør

250 sukker

egg: følg bruksanvisningen på pakken slik at det tilsvarer 4 store egg (jeg måtte altså ha i mere vann enn det sto på pakken ellers ble deigen alt for fast)

2,5 dl melk

2-3 ts vaniljesukker ( eller 1 ts vaniljeessens – jeg foretrekker det!)

Kjør smør og sukker i kjøkkenmaskin, bland inn eggeerstatningen, rør inn tørt og vått, til du får en passelig fast røre. Fyll ca 3/4 i formene

. Hvor mange det blir avhenger selvsagt av størrelsen på formene, jeg foretrekker de mellomste som passer i cupcakes-stativet mitt! Stekes på ca 180 grader i 15-20 minutter (pass på, særlig om du bruker varmluftsovn!!)

Som dere ser, hever de seg ikke på samme måte som vanlige cupcakes, men de ser skikkelig gode ut med frosting på! Oppskrift på frosting finner du her.

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.