Cupcakes med frosting

Skikkelige amerikanske cupcakes, rikelig med frosting og fantasifull pynt er blitt en suksess hos oss. Jeg er inspirert av Magnolias bakery i New York, men justeringer må til, blant annet fordi vårt smør er så mye gulere at fargene endrer seg litt. Både på Jernia, Traktøren og Cacas.no har de godt utvalg i pynt, former osv.

Jeg bestemmer meg for et tema på forhånd (17. mai rødt hvitt og blått selvsagt, med både former og glasur og pynt i riktige farger.) Prinsessen i huset skal selvsagt få rosa/hvite/pastell og røde.  På 16-åringens bursdagsfeiring var temaet grønt. Mulighetene er uendelige.

Her er en enkel og god oppskrift på cupcakes:


250 g smør

4 dl sukker

4 store egg

6 dl hvetemel

3 ts bakepulver

1 ts vaniljeessens

Slik gjør du: Pisk smøret mykt og tilsett sukkeret, pisk i ca 3 min til det blir luftig. Så pisker du inn ett og ett egg, vaniljeessens, mel og bakepulver, samt litt og litt melk. Fordel deigen i formene, jeg bruker alltid former oppi et mufinsbrett for da holder de fasongen best! 3/4 fulle former. Stekes midt i ovnen på ca 180 grader i 15-20 minutter. Jeg bruker varmluft så 15 min pleier å holde, stikk gjerne en trepinne (satayspyd e.l.) i en for å sjekke at de ikke er rå i midten!

Frosting:


250 g smør

2 ts vaniljeessens

2 dl melk

12-16 dl melis

Ha i konditorfarge/farget pasta (cacas.no) etter ønske, og etter hvor sterk farge du vil ha! På toppen strør jeg strøssel, “perler”, fargete hjerter osv osv. Det finnes masse varianter av pynt. Du kan også blande i litt sjokoladesaus i hvit glasur, bare rør den veldig lett rundt slik at møsteret på glasuren blir både brunt og vhit (ikke bland sammen da blir alt bare beige!)

TIPS:

Lag frostingen mens kakene steker og avkjøles, sett bollen i kjøleskapet. Ko kaldere den er jo enklere er det å få til pen pynting!  Du trenger en “glasursprøyte” – en pose med ulike tupper som du fyller kremen i for å sprøyte den på cupcakes’ene. Blir frostingen for varm mens du holder på så legger du den i kjøleskapet i noen minutter!

Frosting med filadelfia:

150 g smør

150 g filadelfia

2 ts vaniljeessens

1-2 dl melk (føl deg fram, den blir mykere av osten!)

1 pakke melis

Jeg pleier å blande i noen frosne bringebær, lett rørt så de ikke stopper til tuppen på sprøyten. Dette lager en nydelig hvit/rød glasur som ikke er jevn, men delikat og stripete!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.