Biff med grønnsaker á la Cathrine

Jeg er veldig glad i oksekjøtt, og liker å tilberede indre- eller ytrefilet uten poteter eller ris. Rent kjøtt, gode ferske grønnsaker tilberedt i en stekepanne eller wok smaker kjempegodt og er veldig sunt. Bruk kjøttet du liker best, mørbrad er også et veldig godt alternativ, mens entrecote er for

Biff á la Cathrine
fett for min smak! Fordi jeg ikke bruker karbohydrat-rikt tilbehør må du beregne litt ekstra kjøtt per person.

Til 2-3 personer:

Ca 700g – 1 kg kjøtt

2 store løk

1 stor paprika

Ferske aspargesbønner

1/2 blomkål i små buketter

1-2 fedd hvitløk

1 liten chili

salt, pepper og gjerne provence-krydder

5-10 blader fersk basilikum

Skjær kjøttet i rause biter, jeg liker å ha dem litt rosa i midten, så ikke kutt bitene for små! Brun kjøttet i olje og litt smør for smakens skyld, legg kjøttbitene til side når de er nok stekt etter din smak. Løk, også i litt røffe biter stekes i olje, krydre rikelig, ha først i blomkål og stek sammen en liten stund så blomkålen får blitt litt mør. Ha deretter i paprika i biter og hvitløk i små biter. Så har du kjøttet oppi pannen igjen, ha i basilikum, grønne bønner (hele eller delt i 2) og la trekke i kun noen minutter. Kjøttet skal ikke bli gjennomstekt og paprika og bønner skal fortsatt være sprø.

Server gjerne med en rømmeklatt eller litt god sennep. Smaker masse og inneholder rikelig med proteiner og vitaminer!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.