Kristins eplepai med mandel og vaniljefyll

Denne fantastiske eplekaken er den beste jeg har smakt! Jeg kommer tilbake til bilde og litt mer utfyllende forklaringer, men legger den ut nå for det var noen som trengte oppskriften litt fort 😉

200 gr mel

1 ½ ts bakepulver

120 gr smør   –  smuldres i melet

100 gr sukker                – tilsettes

2 eggeplommer             – halvpiskes og tilsettes

1 ss fløte                       – tilsettes

Press deigen ut i en litt stor paiform og stekes først i 15 min 180 grader.

Fyll:

– 2-3 epler raspes oppå kaken

– strø på sukker og kanel (rikelig med kanel 😉

– smør på 1 pk vaniljekrem (Freia til koking m/halv mengde melk, det går sikkert an å bruke ferdig vaniljekrem også)

Kok sammen:

–       100 gr hakkede mandler

–       100 gr sukker

–       80 gr margarin

–       2 ss fløte

Kokes en stund (1-2 minutter) og has oppå kremen. Smøres utover kaken etter at eplene og vaniljekremen er bredt utover. Kaken stekes deretter ferdig – 25 min 180 grader. Den skal være ganske “løs i fisken” når du tar den ut, og selv etter at den er avkjølt er den litt flytende. Server som den er, eller med krem eller vaniljeis. Denne kaken har blitt en favoritt hos oss og kommer til å være fast innslag på bursdager heretter!!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.