Kyllingsuppe med karri

Denne oppskriften er inspirert av andre jeg har funnet på nettet, og er kjempeenkel å lage, også til mange! Denne oppskriften holder til ca 3-4 personer. 

Kyllingsuppe med karri

4 kyllingfileter

2-3  løk

2-3 epler – gjerne den sureste typen

2 bokser knuste tomater (eventuelt erstatt noe med ferske godt modne tomater)

3 dl kremfløte

3 ss karri (vanlig norsk type)

1 kyllingbuljong-terninger

5 dl vann

salt, pepper, litt soyasaus og eventuelt litt tørket chili (smak den til, jeg synes den trenger litt soya og litt chili for at den ikke skal bli for “snill”)

Kutt kyllingen i små biter biter, stek dem kjapt i olje, krydre med salt og pepper og putt dem over i en stor panne. Fres løk- og eplebiter kjapt og hiv oppi samme gryten. Så tilsetter du knuste tomater, kremfløte,  buljong og karri og lar det hele koke i ca 20 minutter. Eplebitene skal være gode og møre og ta smak av suppen. Norsk karri er ganske mild, så jeg liker å ha i littegranne tørket chili og  gjerne litt mer salt og pepper på slutten. Smak deg frem!

Noen liker (les: spiser) brød og du kan godt servere med foccachia eler annet godt brød. Men jeg synes den er super uten brød også. Spis heller litt mer suppe og unngå karbohydratene 😉

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.