Kylling Gong Bau / Chicken Kung Pao

Denne retten er super-enkel, god og spicy og ganske sunn! Du kan selv øke mengden kylling og andre ingredienser. Denne grunnoppskriften passer perfekt til 3 stk:

Kylling Gong Bau Kung Pao

4 kyllingfiléeter

1 eggehvite

2 ss risvin eller ris-edikk (helst kinesisk, men jeg har laget den med japansk riseddikk også, den er lettere å få tak i)

2 ss ss soyasaus (kjøp stor flaske på eksotisk butikk, det er MYE billigere!)

2 ss sesamolje

4 vårløk

3-4 fersk chili (alternativ tørket, bruk litt mindre da)

3 fedd hvitløk

3×3 cm fersk ingefær (har sagt det før men et tips:  kjøp store biter ingefær, kutt dem i passende biter og frys, så kan du ta ut en bit når du trenger)

1 håndfull peanøtter uten salt

1 hønsebuljongterning

1 kopp vann

litt maizena (jeg bruker den brune jevningen 1-2 ss)

salt/pepper/soyasaus

Gjør slik:

Kutt kyllingen i små biter, legg den i en bolle sammen med vin/edikk, eggehvite, 1 ss soya og litt pepper. La dette stå og marinere mens du kutter ingefær, hvitløk, chili og vårløk. Stek hvitløk og chili ett minutt i olje. Bruk wok eller en sauté-panne med lokk. Lukter fantastisk!!

Så tilsetter du kyllingbitene fra bollen. Fres kjapt før du tilsetter buljong, vann, 1 ss soya og 2 ss sesamolje. Ha deretter i enten maizena rørt ut i vann eller maizena-jevning. La koke et par minutter under lokk.  Så tilsetter du vårløk og peanøtter. Smak og ha i eventuelt mer salt, pepper, soya eller chili. Hell vannet av risen og voila – ferdig middag på ca 20 minutter!

chili
sesam soya risedikk marinade

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.