Delfiakake – med en bitteliten vri

Her i huset er Delfiakake et must. En blir spist opp i adventstiden, og én må jeg sørge for å gjemme til jul. Jeg liker å putte litt flere gode ting i kaken enn det står på oppskriften. Jeg kjøper Delfiafett og følger nesten oppskriften 😉

1 kake:

1pk Delfiafett

2 1/2 kokesjokolade – foretrekker Dronning-sjokolade

2 ss espresso

2 ss saft av en appelsin

1 egg

2-3 ss sukker

Marie-kjeks (ikke Per eller Selma eller noe annet enn Marie)

150 g marsipan (helst hjemmelaget!)

1 pakke geletopper (jeg kaster de grønne fordi jeg ikke liker dem, så i praksis 2/3 pose)

Store fine valnøtter til å ha på toppen av kaken.

Jeg følger oppskriften på pakken av Delfiafettet, bortsett fra at jeg ikke smelter fettet for seg. Jeg foretrekker å smelte kaffe, appelsinsaft, sjokolade og fett i samme kjele, og rører til det er en fin jevn blanding. Så pisker jeg eggedosis. Når sjokoladeblandingen er avkjølt rør jeg de to sammen – forsiktig så ikke all luften fra eggedosisen blir borte. Kle en brødform med bakepapir. Så er det bare å gå i gang med lagene. Det skal være 2 lag med kjeks, ikke fordi jeg er så glad i kjeks, men fordi disse gjør at det blir Delfiakake! Jeg har ett lag med geletopper og ett lag med marsipan. Husk å gjemme på nok sjokoladeblanding til å lage et siste heldekkende lag. Helt til slutt strør jeg over valnøtter. Jeg synes det er mye penere enn glorete geletopper. Du kan også ha et lag med nøtter inni kaken om du ønsker.

godsaker i Delfiakake
marsipan i Delfiakake

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.