Hjemmelaget marsipan

Hjemmelaget marsipan er sååå mye bedre enn kjøpe-marsipan. Til nød kan du bruke Odense-marsipan som selges i ruller, men det finnes også mye skammelig dårlig marsipan som jeg mistenker aldri har sett snurten av en ekte mandel!

hjemmelaget marsipan

Grunnoppskrift:

500 g mandler

500 g melis

2 eggehviter

2 dråper sitron

Som alltid er jeg dårlig til å følge oppskriften. Noen ganger er massen litt for tørr, så da har jeg i en ekstra eggehvite.

Skålde mandlene, helst dagen før du skal bruke dem, så de får ligge og tørke et døgn. Jeg har mandlene i kaldt vann og koker opp, kok i 2 minutter. Hvis du ikke har skålde-hjelp er det lurt å gjøre dette i to omganger for ellers vil skallet fastne igjen før du rekker å skålde alle.

Males i gammeldags mandelkvern eller i kjøkkenmaskin (jeg bruker som alltid min stavmixer med underdel. Jeg liker litt grove mandelbiter, men etter rett skal mandlene være ganske finmalte. Bland sammen mandler, melis, sitron og eggehviter i en bolle og rør. Det kan virke som det er for lite fuktighet i starten, men med iherdig røring vil du se at det blir en seig og fin masse til slutt. Sett kaldt fra 1 t til ett døgn før du bearbeider den!

Barn elsker å slå seg løs når det gjelder både farger og fasonger – la dem gjerne gjøre dette til husbruk, men når du skal servere marsipanen er det enkle alltid det beste! Lag små hjerter, marsipanbrød eller rett og slett lag mange kuler som du pynter med en mokkabønne (nei, det er ikke bare eldre damer som liker mokkabønnner!!) eller en halv valnøtt. Husk at hver bit ikke skal være større enn en munnfull – det er bare udelikat!  Marsipanen er også perfekt i delfiakake, i kombinasjon med nougat, og dyppet i sjokolade ( sjokoladen varmes i vannbad sammen med to ts delfiafett).

En liten boks med hjemmelaget marsipan er en super liten ekstragave til jul <3

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.