Varm kålsalat med epler og valnøtter

Denne “salaten” er godt tilbehør til stekt kjøtt, spesielt liker jeg den godt til svinekjøtt (koteletter eller svinefilet). Den er frisk og smakfull, og gjør at jeg ikke savner verken poteter, ris eller saus!

Svinekotelett med varm kålsalat
Sophie spiste salaten alene og mente det var en kjempegod lunsj.

Nok til to sultne personer:

et halvt (middels stort)

kålhode

2 grønne epler

4×4 cm ingefær

olje

salt og pepper

en håndfull valnøtter

Skjær kålen i strimler og surr den noen minutter i olje på sterk varme. Skru varmen litt ned og ha i epleskiver (skjæres tynt og kan eventuelt deles i to). Finhakk ingefær og bland i. Salte og pepre etter smak og la det hele stå på varmen i noen minutter til kålen er mør. Helt til slutt har du over valnøttene som er grovhakket, og server med en gang. Overraskende smakfullt og virkelig enkelt!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.