Tyske skiver

Tyske skiver er en juleslager, og min mormor laget verdens beste! Jeg har likevel perfeksjonert oppskriften hennes. Hun hadde eggeplommer i deigen noe som gjør kakene fyldigere og litt mer luxne. Man kan også ha i mandler (150 g til denne oppskriften) men jeg velger å la være, fordi det er en del som er allergiske, og nesten alle de andre julekakene jeg lager er det enten nøtter

Nystekte tyske skiver
eller mandler i. I min oppskrift er det både frø fra vaniljestang og mandel- eller sitronessens. Oppskriften gir deg ca 50-60 kaker (3 fulle stekebrett).

Ingredienser:

350 g smør (sæter eller meieri)

150 g sukker

litt salt (kun hvis du bruker meierismør)

frøene fra én vaniljestang

6 mandeldråper (alternativt sitrondråper)

2 eggeplommer

500 g mel

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker hvitt, ha i mandledråper, eggeplommer og vaniljefrø, samt mel. Rør til du får en tykk, samlet deig. Del deigen i to og lag to ruller i bakepapir. Jeg synes ikke kakene skal være for store, da blir de udelikate, så en rull med ca 3,5-4 cm i diameter gir passelig store kaker. Disse legger du i kjøleskap, gjerne natten over, eller minst én time. Deigen er vanskelig å ha med å gjøre om den ikke er helt kald, pga alt smøret. Skjær ca 1 cm tykke skiver. Stekes i 10 min på 150 grader i varmluft. Følg med kakene, de er perfekte når de er såvidt lysebrune rundt kanten, men ellers ganske lyse.

Stekes:

175 grader i varmluftsovn – midt i ovnen

10 minutter (i min ovn, prøv deg fram og finn perfekt steketid)

En fin boks eller et pent glass med hjemmelagete julekaker er en koselig adventspresang. Da jeg var liten hadde mormor alltid med resten av de tyske skivene til fjells i påsken. Men her i huset blir det aldri rester 😉

tyske skiver deig
skjæres i 1 cm tykke skiver

tyske skiver
nystekte julekaker

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.