Fisk i folie – super hverdagsmiddag

Jeg kan ikke forstå at jeg ikke har lagt ut denne oppskriften før! Dette er den enkleste og mest velsmakende middagen jeg vet om, og en fin måte å ta seg inn etter utskeileser i helgen 😉 Du kan bruke den fisketypen du ønsker, jeg foretrekker hvit fisk (torsk eller sei), mens andre i huset liker best laks. Jeg bruker ofte frossen filet, mest fordi det er praktisk, men også fordi fisken tar

torsk i folie
smak fra grønnsaker og krydder og det er nesten litt råflott å bruke fersk fisk. Det andre fine med denne oppskriften er at om du har fisk i frysen og bruker de grønnsakene du har i kjøleskapet så har man som oftest alle ingrediensene i hus uten at man må planlegge så mye.

Lag en fiskepakke til hver person, med 2-3 fileeter i hver. Man spiser gjerne mer fisk når den serveres uten poteter, ris eller annet “fyllstoff”. Og det kan man gjøre med god samvittighet – masse proteiner og vitaminer og bortimot ingen karbohydrater.

Ingredienser til hver pakke:

2-3 fileeter av din favorittfisk

1/2 purre kuttet i skiver

1/2 fedd hvitløk (kan droppes hvis du skal på dans!)

5-6  røffe biter  paprika

Varier med vårløk, brokkoli i små biter,gulrøtter i biter, mini-mais, ferske aspargus-bønner – bare fantasien setter grenser her!

2-3 ts saft av sitron (sitron på flaske fungerer også)

salt, pepper, krydder til fisk fra O&Co, eller det krydderet du foretrekker

en klatt smør

Fremgangsmåte:

Legg fisken først på et stort stykke folie, folien skal kunne pakkes helt tett rundt pakken til slutt. Ha over sitron, hvitløk og krydder. Deretter stabler du på all purren og eventuelle andre grønnsaker. Pakk stramt igjen. Settes i ovnen på 220 grader, midt i stekeovnen. I min ovn tar dette ca 25 minutter. Ta ut en pakke og åpne forsiktig (folien er ikke så varm, men dampen i det du åpner pakken er veldig varm), sjekk med en gaffel at fisken er gjennomkokt.

Server med revne gulrøtter (1-2 pr person) med litt sitronsaft over. Husk at det ideelle er å spise 2/3 grønnsaker og 1/3 fisk. Gjerne en liten rømmeklatt, men det er ikke et must! Jeg serverer hele pakken på tallerkenen, fisken ligger og freser i en herlig kraft av smør, fiskekraft og smaken av grønnsakene. Nam!

laks i folie

Share on Facebook
Share on Facebook

Tags: , ,

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.