Lager du rødkålen selv scorer du mange poeng i juleselskapet. Bruk rødkål til svineribbe, til pinnekjøtt, til medisterkaker og selvfølgelig til mat som ikke er julemat f.eks kjøttkaker eller svinekoteletter.
Ingredienser 4-6 porsjoner:
1 mellomstort rødkålhode (ca 1 kg)
50 g smør
5 ss sukker
4-5 ts eplecider- eller hvitvinseddikk
1/2 revet grønt eple
1 fedd hvitløk
2 oksebuljongterninger (de små kvadratiske)
salt, pepper og olje
Fremgangsmåte:
Skjær kålen i strimler, og kutt på tvers i passende biter. Fres i oljen noen minutter enten i en vid gryte eller i stekepanne. Ha i sukker og smør og la det hele surre noen minutter til. Ha kålen over i en panne, ha i finhakket hvitløk, revet eple og eddikken. Ha deretter i buljongterninger, 5 dl vann og krydre med salt og pepper. Så lar du kålen småkoke under lokk i en times tid. Smak til med salt og pepper, og sjekk at kålen er blitt helt mør. Du kan også ha i litt mer eddikk om du ønsker det. Du kan fint lage rødkål dagen før du skal bruke den. Enjoy!

Leave a Reply