Hjemmelaget rødkål

Lager du rødkålen selv scorer du mange poeng i juleselskapet. Bruk rødkål til svineribbe, til pinnekjøtt, til medisterkaker og selvfølgelig til mat som ikke er julemat f.eks kjøttkaker eller svinekoteletter.

hjemmelaget rødkål

Ingredienser 4-6 porsjoner:

1 mellomstort rødkålhode (ca 1 kg)

50 g smør

5 ss sukker

4-5 ts eplecider- eller hvitvinseddikk

1/2 revet grønt eple

1 fedd hvitløk

2 oksebuljongterninger (de små kvadratiske)

salt, pepper og olje

Fremgangsmåte:

Skjær kålen i strimler, og kutt på tvers i passende biter. Fres i oljen noen minutter enten i en vid gryte eller i stekepanne. Ha i sukker og smør og la det hele surre noen minutter til. Ha kålen over i en panne, ha i finhakket hvitløk, revet eple og eddikken. Ha deretter i buljongterninger, 5 dl vann og krydre med salt og pepper. Så lar du kålen småkoke under lokk i en times tid. Smak til med salt og pepper, og sjekk at kålen er blitt helt mør. Du kan også ha i litt mer eddikk om du ønsker det. Du kan fint lage rødkål dagen før du skal bruke den. Enjoy!

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.