Hjemmelaget potetmos

Jeg synes pose-potetmos er helt OK! Kjapt og greit og passer til f.eks stekt laks og pølser. MEN lager du hjemmelaget potetmos forstår du at det er rett og slett en helt annen rett! Litt mer arbeid er det, men jeg lover deg at det er verdt det!!

hjemmelaget potetmos

Ingredienser:

poteter (bruker en pose, er det 2-3 kg?)

melk 2 dl (ca, spe med mer om du synes den er for tykk)

2 gode ss smør

salt og pepper

fersk gressløk etter ønske

Fremgangsmåte:

Skrell potetene (før eller etter koking, har ingen betydning). Når de er skrelt setter du dem i pannen på middels varme, tilsetter ca halvparten av melken og moser med en “potetmos-moser”. Dette er en av de få rettene jeg ikke bruker min elskede stavmixer, rett og slett fordi mosen smaker lim om den blir for mye vispet! Mos og tilsett smør og melk etter behov, mens du stamper til en jevn og fin mos. Jeg liker at den er litt chunky. Salt og pepper etter behov, det trengs mer salt enn du tror, så du må smake!

kokte poteter
bruk ekte smør

Share on Facebook
Share on Facebook

About framholt

Jeg startet www.framholt.no for å kunne dele oppskrifter med familie og venner. Og selvfølgelig for å ha mine egne oppskrifter lett tilgjengelig selv.